Inbouwkast Kampen

In Kampen hebben klanten KME BOUW EN KOZIJNEN weten te vinden om een inbouwkast op maat te realiseren. Op deze zolder wordt de wasmachine en warmtewisselaar netjes weggewerkt. Tevens wordt er een grote kastruimte gemaakt met schuifdeuren.

Oude situatie

Allereerst wordt de verdeling van de kast bepaald. Op de onderstaande foto is de basis opgebouwd voor het gedeelte waar schuifdeuren geplaatst zullen worden. De basis is opgebouwd uit regelwerk en mdf platen van 18 mm dik.

De wasmachine zal weggewerkt worden achter openslaande deuren. Omdat de kast maatwerk betreft, moeten ook de deuren door KME BOUW EN KOZIJNEN gemaakt worden.

De deuren worden voorzien van meubelscharnieren met een soft-close functie. De gaten voor de scharnieren worden d.m.v. een boormal uitgeboord, waarna de scharnieren kunnen worden bevestigd aan de deur.

Meubelscharnieren

Achter de openslaande deuren is de opbergruimte optimaal benut, doordat er boven en naast de wasmachine nog legplanken gemaakt zijn.

Naast de wasmachine staat de warmtewisselaar. Deze wordt achter schuifdeuren geplaatst. Zo is er gemakkelijk toegang tot de warmtewisselaar voor onderhoud etc., maar lijkt ook deze netjes te zijn ´opgeruimd´. In de overige kastruimte worden wederom legplanken geplaatst. De schuifdeuren rollen soepel dankzij een ´Storemax´ schuifrail.

schuifdeuren

De openslaande deuren zijn verder naar achteren geplaatst ten opzichte van de schuifdeuren. Hier is bewust voor gekozen om voldoende ruimte te houden bij de trapopgang.

De klant werkt de kast zelf af door deze in de gewenste kleur te schilderen en handgrepen naar eigen stijl te monteren.

Vaardigheden

,

Gepubliceerd op

20 februari 2023