Zolderverbouwing met dakkapel Harderwijk

Zolderverbouwing met dakkapel Harderwijk

In Harderwijk mocht KME BOUW EN KOZIJNEN wederom een zolderverbouwing uitvoeren. Ook bij deze zolderverbouwing werd in samenwerking met een dakkapelbedrijf, direct een dakkapel op de bovenste etage geplaatst.

Aan de achterzijde van de woning wordt het gat gemaakt, om de prefab dakkapel te plaatsen. De dakkapel wordt met een kraan op het dak gehesen. Doordat de dakkapel geprefabriceerd is, kan hij in één dag geplaatst worden en is het dak direct weersbestendig. Als de dakkapel geplaatst is, kunnen de werkzaamheden m.b.t. de zolderverbouwing beginnen.

De grote hoeveelheid daglicht die een dakkapel met zich meebrengt is direct zichtbaar bij aanvang van de werkzaamheden.

De indeling van de zolder wordt uitgezet met houten staanders. Tegen deze staanders worden OSB platen bevestigd. de ruimte tussen de OSB platen wordt voorzien van isolatiemateriaal. Over de OSB platen worden gipsplaten geschroefd, dit zodat de wanden gestuukt kunnen worden. Door de wanden te voorzien van stucwerk krijg je een gladde en naadloze afwerking.

minirooftop airco

Alle elektriciteitskabels worden achter de wanden en plafondplaten weggewerkt.

Ook is er op de zolderverdieping een extra elektriciteitsgroep aangelegd. Mede doordat de dakkapel voorzien is van een minirooftop airco. De buitenunit van de airco is vrijwel niet zichtbaar, doordat deze op het dak van de dakkapel geplaatst wordt. Let wel: de minirooftop airco heeft alleen een functie van airconditioning, verwarmen van de ruimte dient op een andere wijze te gebeuren.

Tevens hebben deze klanten ervoor gekozen de dakkapel uit te rusten met elektrisch bedienbare rolluiken, ventilatieroosters en inzethorren.

Deze klanten hebben ervoor gekozen om op de overloop een vlizotrap te instaleren. Deze vlizotrap geeft toegang tot een opbergzolder. De vlizotrap is na gebruik gemakkelijk op te klappen en het luik sluit automatisch mee. Zoals is te zien op de foto (3) is ook hier rekening gehouden met een lichtpunt in het plafond van de opbergzolder.

KME BOUW EN KOZIJNEN denkt graag mee in de mogelijkheden om ruimte optimaal te kunnen benutten en in te delen.

Keylite vlizotrap

Niet alleen de ruimte in de nok van het dak wordt benut als opbergruimte. KME BOUW EN KOZIJNEN heeft onder dakkapel de knieschotten behouden. Deze zorgen voor een strakke afwerking, waarbij ook de ruimte achter de schuifpanelen als opbergruimte gebruikt kan worden.

De dichte schuifpanelen zorgen voor een strakke aanblik.
inbouwkast
Aan de overzijde is in de kamer een ruime inloopkast gemaakt.

De deuren die zijn geplaatst zijn: Svedex® superlak deuren. Deze deuren waarborgen een hoge kwaliteit en hoeven niet geschilderd te worden, doordat zij in de fabriek al zijn afgewerkt met krasvaste lak.

superlak deuren

kamer 1

Als de stukadoor geweest is hebben de beide kamers een afgewerkte aanblik.

Kamer 1 is voorzien van een dakraam om ook hier natuurlijk licht naar binnen te halen. Dit dakraam is van de achterzijde van de woning naar de voorzijde gehaald door KME BOUW EN KOZIJNEN.

Kamer 2
Kamer 2

Aanpassen van open trap

Aanpassen van open trap

KME BOUW EN KOZIJNEN kan voor diverse maatwerkklussen ingeschakeld worden. Zo wisten deze klanten ons te vinden voor het aanpassen van de bestaande trap in de woonkamer.

Om tocht en geluid van boven naar beneden tegen te gaan wilde deze klanten de trapopgang graag afsluiten.

Beginsituatie

De open traptreden worden voorzien van witte stootborden. Het is ook mogelijk om de stootborden in andere kleuren te bestellen of u kunt ervoor kiezen om de stootborden te verven. Wanneer er een volledige traprenovatie uitgevoerd wordt, is het ook mogelijk om de stootborden met de traptreden te laten doorlopen.

Voorbeeldfoto
Voorbeeldfoto

Op de foto´s is te zien dat de kleur van de stootborden een trap een volledig andere uitstraling kunnen geven.

Deze traprenovatie is ook uitgevoerd door KME BOUW EN KOZIJNEN.

KME BOUW EN KOZIJNEN laat de ruimte onder de trap toegankelijk d.m.v. een deur.

Dit geeft opbergruimte en zorgt er voor dat de stopcontacten nog benut kunnen worden.

De wanden worden geïsoleerd om warmte verlies tegen te gaan en dichtgemaakt met multiplexplaten. Deze platen kunnen geschilderd worden of worden voorzien van behang.

Als laatste wordt bij de trapopgang een nieuwe glazen deur geplaatst. Er is gekozen voor een glazen deur om de natuurlijke lichtinval te behouden en een stoere, industriële aanblik aan de trapopgang te geven. De deur is voorzien van veiligheidsglas.

Eindresultaat

Als je vertrouwen hebt, hoef je niet de gehele trap te zien om de eerste stap te zetten’

Quote van Martin Luther King

Inbouwkast Kampen

Inbouwkast Kampen

In Kampen hebben klanten KME BOUW EN KOZIJNEN weten te vinden om een inbouwkast op maat te realiseren. Op deze zolder wordt de wasmachine en warmtewisselaar netjes weggewerkt. Tevens wordt er een grote kastruimte gemaakt met schuifdeuren.

Oude situatie

Allereerst wordt de verdeling van de kast bepaald. Op de onderstaande foto is de basis opgebouwd voor het gedeelte waar schuifdeuren geplaatst zullen worden. De basis is opgebouwd uit regelwerk en mdf platen van 18 mm dik.

De wasmachine zal weggewerkt worden achter openslaande deuren. Omdat de kast maatwerk betreft, moeten ook de deuren door KME BOUW EN KOZIJNEN gemaakt worden.

De deuren worden voorzien van meubelscharnieren met een soft-close functie. De gaten voor de scharnieren worden d.m.v. een boormal uitgeboord, waarna de scharnieren kunnen worden bevestigd aan de deur.

Meubelscharnieren

Achter de openslaande deuren is de opbergruimte optimaal benut, doordat er boven en naast de wasmachine nog legplanken gemaakt zijn.

Naast de wasmachine staat de warmtewisselaar. Deze wordt achter schuifdeuren geplaatst. Zo is er gemakkelijk toegang tot de warmtewisselaar voor onderhoud etc., maar lijkt ook deze netjes te zijn ´opgeruimd´. In de overige kastruimte worden wederom legplanken geplaatst. De schuifdeuren rollen soepel dankzij een ´Storemax´ schuifrail.

schuifdeuren

De openslaande deuren zijn verder naar achteren geplaatst ten opzichte van de schuifdeuren. Hier is bewust voor gekozen om voldoende ruimte te houden bij de trapopgang.

De klant werkt de kast zelf af door deze in de gewenste kleur te schilderen en handgrepen naar eigen stijl te monteren.

Aanbouw Apeldoorn

Aanbouw Apeldoorn

Deze klant heeft KME BOUW EN KOZIJNEN benaderd, doordat een kennis enthousiast was over het geleverde werk bij hem thuis.

Al tijden was deze klant op zoek naar de juiste aannemer om haar creatieve ideeën voor een aanbouw tot werkelijkheid te maken. Na overleg met Johan bleek hij de vakman waar zij naar zocht en konden de werkzaamheden beginnen.

Als het beton van de fundering goed uitgehard is kan er begonnen worden aan de opbouw.

De wanden worden op maat gemaakt, waarbij er rekening wordt gehouden met het grote kunststof kozijn met de openslaande deuren.

Aan de buitenzijde van de wanden is dampdoorlatende folie met ventilatielat geplaatst. Hier wordt een Hydro plaat tegenaan geplaatst. Deze zijn watervast, isolerend en brandwerend. Over de Hydroplaten wordt speciaal buitenstukwerk aangebracht wat uiteraard weersbestendig is.

Pas als de aanbouw waterdicht is, worden de oude gevel en het kozijn zorgvuldig afgebroken. KME BOUW EN KOZIJNEN zorgt hierbij dat de oude materialen netjes worden afgevoerd en waar mogelijk worden gerecycled.

Van binnenuit zijn de wanden en het plafond geïsoleerd en afgewerkt met gipsplaten. De gipsplaten voor het plafond zijn van een andere dikte dan de wandplaten. Hier is bewust voor gekozen om het plafond van de aanbouw netjes op het bestaande plafond te laten aansluiten.
De wanden en het plafond zijn gestukt en de vloer is afgewerkt met een cementdekvloer. Ook zijn het lichtplan en de stopcontacten geplaatst.

Om de aanbouw bij de inrichting van het huis te betrekken wilde de klant een bargedeelte aan de keuken. Dit heeft KME BOUW EN KOZIJNEN vorm gegeven met een eikenhouten blad die op het bestaande blad is gemonteerd.

Door het gebruik van verschillende materialen wordt de creativiteit van de klant zichtbaar. Tevens vormen zij een sfeervol geheel.

Dankzij het grote kozijn met openslaande deuren komt er veel daglicht binnen en wordt de tuin betrokken bij de inrichting.
De aanbouw van ca. 1,5 meter diep geeft de woning aanzienlijk meer ruimte.
Kunststof kozijnen  Nunspeet

Kunststof kozijnen Nunspeet

In Nunspeet heeft KME BOUW EN KOZIJNEN de beneden verdieping van een woning mogen voorzien van kunststof kozijnen en deuren.

Oude situatie (houten kozijnen/deur)

Kunststof kent vele voordelen in vergelijking tot de houten variant. Het materiaal is goedkoper en bovenal duurzamer. KME BOUW EN KOZIJNEN plaatst kozijnen van het merk; Aluplast. Deze komen i.c.m. het HR++ glas in aanmerking voor de duurzaamheidssubsidie van de overheid.

Nieuwe kunststof kozijnen en deur.

De deur is volledig vorm gegeven naar wens van de klant.

Bij deze deur is te zien dat er is gekozen voor het gebruik van melkglas en dat de donkerblauwe kleur behouden is.

De deuren die KME BOUW EN KOZIJNEN plaatst zijn leverbaar in verschillende modellen en/of kleuren. Klik hier voor een overzicht van de beschikbare modellen.

Oude situatie

Aan de achterzijde van de woning wilde deze klant graag dubbele openslaande deuren. Ook dit is mogelijk om in kunststof te laten plaatsen.

Openslaande deuren kunststof
Nieuwe kunststof kozijnen met dubbele openslaande deuren.
Aanzicht van binnenuit