Kunststof kozijnen Dronten

Kunststof kozijnen Dronten

Ook in Dronten wisten deze klanten KME BOUW EN KOZIJNEN te vinden voor het vervangen van houten kozijnen naar kunststof kozijnen met HR++ glas.

Alle kozijnen en de grote schuifpui worden door KME BOUW EN KOZIJNEN in één keer geleverd.

Doordat er goed gekeken en uitgedacht wordt naar de volgorde waarin de kozijnen geplaatst worden, voorkomt KME onnodig sleepwerk. Dit is fysiek beter voor de timmermannen, bespaart tijd, maar zorgt er ook voor dat er minder kans is op het beschadigen van materiaal.

De oude kozijnen worden weggebroken en het materiaal wordt opgeruimd en afgevoerd door KME.

Binnenzijde oud
Buitenzijde oud

Binnenzijde nieuw
Schuifpui
Buitenzijde nieuw

De grote schuifpui zorgt veel natuurlijke lichtinval. De schuifpui is voorzien van een TPE afdichting. Deze benaming wordt gebruikt voor kunststoffen die bij kamertempratuur elastisch en bij verhitting thermoplastisch zijn. Door dit materiaal te gebruiken wordt er een veel hoger warmteoverdrachtscoëfficiënt verkregen en is de woning dus beter geïsoleerd.

Achterdeur oud
Achterdeur nieuw

Complete achtergevel

Ook aan de voorzijde van de woning is het oude houten kozijn vervangen voor een Aluplast® kunststof kozijn. Het kunststof kozijn aan de voorzijde van de woning is voorzien van twee ventilatieroosters.

Aluplast kozijnen zijn voorzien van een CE-keurmerk.  Dit keurmerk legt in heel Europa en onafhankelijk van het materiaal de voornaamste eigenschappen en vermogensklasses vast van ramen en buitendeuren. Het toont de overeenstemming van het product met de geldende Europese normen & richtlijnen aan.

buitenkant voorzijde woning
binnenkant voorzijde woning
Kunststof kozijnen Elburg

Kunststof kozijnen Elburg

Het aanschaffen van kunststof kozijnen brengt veel denkwerk met zich mee. Laat je alle kozijnen in één keer vervangen of begin je met een aantal kozijnen? Is de financiering haalbaar of zijn er mogelijkheden waar je nog niet aan gedacht hebt? Denk hierbij aan bijvoorbeeld aan de duurzaamheidslening vanuit gemeenten of subsidieregelingen van de overheid.

Naast al deze praktische vragen zijn er ook veel mogelijkheden in vormgeving. Voorbeelden hiervan zijn o.a.: keurstellingen, indelingen van de draaidelen, glastypen, hoekverbindingen etc.. KME BOUW EN KOZIJNEN neemt graag de opties en mogelijkheden met je door.

Maar of je nu kiest voor een compleet andere indeling van nieuwe kozijnen of je houdt zoveel mogelijk vast aan de oude indeling en kleurstelling, nieuwe kunststof kozijnen geven een huis altijd een frisse en strakke uitstraling.

Oude situatie
Kunststof kozijnen elburg
Nieuwe situatie

Stofvrij werken is in de bouw zeer lastig, maar KME BOUW EN KOZIJNEN vindt een nette werkomgeving belangrijk. Zoals te zien op de onderstaande foto’s wordt het uitbreken van de oude kozijnen zorgvuldig gedaan. Eerst wordt het glas zoveel mogelijk in zijn geheel verwijderd. Vervolgens worden de oude kozijnen ingezaagd en in delen uitgebroken. Ook staat de stofzuiger klaar om zoveel mogelijk rotzooi direct weg te halen. Indien gewenst voert KME BOUW EN KOZIJNEN het afvalmateriaal af.

De kunststof kozijnen zijn voorzien van HR++ glas. HR++ glas heeft een betere isolatiewaarde als dubbel glas. HR++ glas is dikker en anders dan bij dubbel glas is de spouw met edelgas gevuld. Bij dubbel glas is dit gevuld met lucht. Door het plaatsen van kunststof kozijnen met HR++ glas kunt u in aanmerking komen voor de duurzaamheidssubsidie van de overheid.

Ook kan KME BOUW EN KOZIJNEN insectenhorren leveren. Hierdoor kunnen draai-kiep ramen geopend worden, maar blijven de beestjes buiten.

insectenhor
kunststof kozijnen elburg

Kunststof kozijnen kunnen in allerlei maten en kleuren bestelt worden. Zo kunnen die kleine tochtige badkamerraampjes ook vervangen worden voor goed isolerende kozijnen. Deze klanten hadden zo’n klein badkamerraampje, maar deze zal geen tocht meer doorlaten nu er een kunststof kozijn met HR++ glas in zit.

HVL
Oude badkamerraam
V-super
Nieuwe badkamerraam
HVL verbinding

Bovenstaande foto’s van het badkamerraam laten ook goed het verschil tussen een HVL verbinding en een V-super verbinding zien.

Bij HVL zit de naad recht en bij V-super is deze in verstek.

V-super verbinding

kunststof kozijnen elburg
Binnen aanzicht achterzijde
Binnen aanzicht achterzijde

Kunststof kozijnen Nunspeet

Kunststof kozijnen Nunspeet

KME BOUW EN KOZIJNEN mocht in Nunspeet deze eengezinswoning, uit de jaren 80, voorzien van kunststof kozijnen en een nieuwe voordeur.

De houten kozijnen en voordeur van deze woning waren nog voorzien van enkel glas en verouderde ventilatieroosters.

De isolatiemogelijkheden van deze woning werden niet optimaal benut. Niet alleen komt er in de winter meer koude lucht naar binnen, maar ook komt er in de zomer meer warmte het huis in.

Met de zomer in aantocht niet een vooruitzicht waar deze klanten op zaten te wachten. Zij schakelde KME in om nieuwe, goed isolerende, kunststof kozijnen te plaatsen.

Oude kozijnen en voordeur

KME BOUW EN KOZIJNEN heeft veiligheid hoog in het vaandel staan en werkt op hoogte uitsluitend met het gebruik van een steiger. Kozijnen die naar boven moeten zijn voorzien van HR++ glas en kunnen behoorlijk zwaar zijn. Wanneer een timmerman gebruik maakt van enkel een ladder vormt dit een onnodig risico voor zowel de timmerman als het product. Uiteraard is een ladder veel minder stabiel dan een steiger.

Oud (hout, enkel glas)
Nieuw (kunststof, HR++ glas)

Geheel naar wens van de klant zijn de draaidelen van de ramen in dezelfde kleurcombinatie over genomen. Zij hebben gekozen voor een houtnerf wit kozijn met antraciet gekleurde draaidelen. De draaidelen zijn vervangen van openslaand, naar draai-kiep.

De binnenzijde heeft een glad witte afwerking

Het schuine zolderraam, aan de zijkant van de woning, wordt vervangen door een vierkant draai-kiep raam. Boven het raam wordt Trespa bevestigd. Dit materiaal is sterk, weersbestendig en onderhoudsarm. Ook is achter het Trespa extra isolatiemateriaal gemaakt en is de binnenzijde met mdf afgetimmerd.

Buitenzijde
Binnenzijde

De deur is voorzien van een EKO-line paneel. Er is keuze uit meer dan 100 modellen/kleuren.

Bent u benieuwd naar de andere modellen van EKO-line? Klik hier voor het downloaden van de catalogus.

Deze klanten hebben gekozen voor een antraciet deur met melkglas. De boog in het glas geeft een speels effect aan de deur. Tevens is de deur voorzien van veiligheidsbeslag en heeft een SKG keurmerk.

SKG staat voor Stichting Kwaliteit Gevelbouw en is een onafhankelijke instantie die hang- en sluitwerk test op sterkte en duurzaamheid.

Via uw computer een deur vormgeven en in 3D van alle kanten bekijken? Dat kan! Via: KME BOUW EN KOZIJNEN (com.nl).

Hier vindt u diverse modellen voordeuren, kunt u de kleur aanpassen en via de AR knop een QR code maken waarbij de deur direct naar uw telefoon gestuurd wordt.

Kunststof kozijnen Elspeet

Kunststof kozijnen Elspeet

Kunststof kozijnen hoeven niet alleen in een woning geplaatst te worden. Deze kozijnen mocht KME BOUW EN KOZIJNEN plaatsen in een bakhuisje, naast de woning. Om het bakhuisje zoveel mogelijk zijn authentieke uitstraling te laten behouden hebben deze klanten ervoor gekozen de kozijnen in het donker groen (AP30) te laten leveren.

KME BOUW EN KOZIJNEN kan de kunststof kozijnen van Aluplast in verschillende uitvoeringen en kleurcombinaties leveren. klik hier om het kleurenpallet te bekijken.

Oude houten kozijnen
kunststof kozijn
Nieuwe kunststof kozijnen

Bovenstaande ramen zijn voorzien van een draai-kiep stand.

Binnen aanzicht kunststof kozijn

KME zaagt het oude kozijn in en breekt deze in delen uit. Deze manier van werken voorkomt schade aan het metselwerk.

Op de foto is te zien dat er van het oude houten kozijn niet veel meer over is, maar dat de gevel volledig gaaf is gebleven.

Hier wordt het nieuwe kunststof kozijn in geplaatst en KME zal het afval netjes afvoeren voor deze klanten.

Aan de zijkant van het bakhuisje zaten openslaande ramen. De klanten hebben ervoor gekozen om deze te laten vervangen voor een vast raam. Vaste ramen hebben altijd een betere isolerende werking als openslaande ramen. Wel is verstandig om voldoende ventilatie mogelijkheden in een ruimte te houden. Dit kan op verschillende manieren. KME BOUW EN KOZIJNEN kan u uiteraard adviseren over de mogelijkheden m.b.t. de ventilatie van een ruimte.

oude houten kozijnen met draairaam
bakhuisje
Nieuwe kunststof kozijnen

Meer weten over de kozijnen die KME levert en plaatst?

Kijk op de website bij het tabblad: kunststof kozijnen of klik hier om direct naar de pagina te gaan.

Kunststof kozijnen Nunspeet

Kunststof kozijnen Nunspeet

Dit mooie huis in Nunspeet heeft nieuwe eigenaren gekregen!

Voordat de nieuwe eigenaren het huis gaan bewonen, mag KME BOUW EN KOZIJNEN alle houten kozijnen vervangen voor kunststof kozijnen met HR++ glas.

Om de nieuwe kunststof kozijnen te kunnen plaatsen, worden eerst de oude houten kozijnen verwijderd. Deze worden eerst ingezaagd en met zorg uitgebroken. Door het kozijn eerst in te zagen verlaag je de spanning op de muur bij het uitbreken.

De oude houten kozijnen en overig afval, wordt door de mannen van KME BOUW EN KOZIJNEN aangeveegd en afgevoerd.

KME BOUW EN KOZIJNEN scheidt zoveel mogelijk bouwafval, zodat dit op de juiste manier gerecycled word.

oude deur
kunststof voordeur
Nieuwe kunststof deur

Ook de nieuwe voordeur is geleverd door KME BOUW EN KOZIJNEN. Deze klant heeft gekozen voor een stijlvol design met melkglas. De nieuwe deur is onderhoudsvriendelijk en hoeft niet geschilderd te worden.

kunststof kozijn

In het kozijn naast de voordeur is naast het grote vaste raam, ook een draai-kiep raam aanwezig.

Het draai-kiep raam biedt een zomer- en winterstand. Bij de winterstand staat het raam een klein eindje open, maar is het niet te openen van buitenaf.

Mocht de klant de winterstand geen prettig idee vinden dan kan hij er ook voor kiezen om te ventileren d.m.v. het ventilatierooster.

Ook aan de binnenzijde wordt het kozijn netjes afgewerkt, waarna de schilder het geheel de ´finishing touch´ kan geven.

binnenzijde

Het plaatsen en aftimmeren van kunststof kozijnen is maatwerk. Het juiste gereedschap is daarbij van essentieel belang.

gereedschap
oude situatie
trespa
nieuwe situatie

In de dakkapel zijn uiteraard ook nieuwe kunststof kozijnen geplaatst. Daarnaast heeft KME BOUW EN KOZIJNEN de dakkapel gerenoveerd. De dakkapel is voorzien van Trespa. Trespa is onderhoudsvriendelijk, zeer sterk en weersbestendig. Ook is Trespa leverbaar in diverse kleuren.

zijgevel oude situatie
zijgevel nieuwe situatie