Dakrenovatie met dakkapellen Zwolle

Dakrenovatie met dakkapellen Zwolle

In Zwolle aan de Tjariet, mocht KME in samenwerking met van Wette dakkapellen, twee dakkapellen plaatsen. Ook zijn hier kunststof kozijnen gezet en alle dakpannen vernieuwd.

Om veilig op hoogte te kunnen werken, maakt KME BOUW EN KOZIJNEN gebruik van een steiger.

Alle oude dakpannen worden van het dak gehaald en afgevoerd door KME.

Als de gaten in het dak gemaakt zijn, worden de dakkappellen met een kraan op het dak gehesen. Doordat de dakkapellen geprefabriceerd zijn, kunnen zij in één dag geplaatst worden en is het dak direct weersbestendig.

Na het plaatsen van de dakkapellen worden er nieuwe panlatten en dampdoorlatende folie aangebracht. daarna wordt het dak vol gelegd met nieuwe dakpannen.

De nieuwe dakpannen hebben een betere water afstotende werking dan de oude dakpannen. De oude dakpannen waren na 35 jaar aan vervanging toe omdat deze poreus waren geworden . Hierdoor kunnen lekkages en andere vochtproblemen ontstaan.

Het is van belang dat de dakpannen op de juiste manier gelegd worden. Dan sluiten ze naadloos op elkaar aan en is het dak echt waterdicht.

Het oude dakraam wordt gelijk door KME vervangen voor een nieuw kantelraam van Keylite.

Meer weten over de dakramen van Keylite? Klik hier

Aan de zijgevel van de woning heeft KME nieuwe kunststof kozijnen geplaatst. De kozijnen zijn voorzien van een rolluik met solar systeem. Dit is gebruiksvriendelijk en snel te monteren, zonder dat er door de muur geboord hoeft te worden.

Kunststof kozijnen Nunspeet

Kunststof kozijnen Nunspeet

In Nunspeet heeft KME een volledig huis van kunststof kozijnen mogen voorzien. Ook de voor- en achterdeur zijn geleverd en gemonteerd door KME BOUW EN KOZIJNEN.

Oud
Eko-line
Nieuw

De voordeur is gemaakt van kunststof.

In het paneel zit ´Crepi´ glas.

KME levert Eko-Line panelen en heeft een ruim aanbod in vormgeving van kunststof deuren.

Klik hier voor meer informatie of download de catalogus voor inspiratie over de Eko-Line panelen.

Oud
Nieuw
blokprofiel
De kunststof kozijnen zijn voorzien van een blokprofiel.

Blokprofiel bestaat uit 

  1. Standaard beglazing – dubbele beglazing met Ug = 1,1 W/m²K (waarde van de beglazing) – ook mogelijk driedubbele beglazing
  2. Afdichting – twee afdichtingsniveau ’s bieden een uitstekende bescherming tegen wind, regen en lawaai
  3. Optiek – vlak vleugeldesign voor een harmonieuze optiek
  4. Glasafdichting – de afdichting en de diepe glazen inbouw ondersteunen de visueel smalle aanzicht
  5. Profiel – inbouwdiepte 120 mm, 5 – kamersysteem
  6. Versterking – sterke, tegen corrosie beschermende stalen profielen zorgen voor een hoge stabiliteit, betrouwbaarheid en een lange levensduur
  7. Aanslag – 20 mm, voor een makkelijke inbouw
  8. Glaslat – Afhankelijk van de beglazing kan de glaslat in ontwerp variëren

Op de bovenverdieping zijn bij de (draai-kiep)ramen inzet horren geleverd. Deze houden de ongewenste beestjes buiten het huis.

Bij de aanschaf van kunststof kozijnen is er veel te kiezen. De kleur, wel of geen ventilatierooster, een vast raam en/of draaidelen, maar ook de verbinding van de lasnaden kan de klant zelf kiezen.

Deze klant heeft gekozen voor een HVL verbinding. Hierbij staat de lasnaad recht op elkaar. Ook kan er gekozen worden voor een V-super verbinding. Dan staan de lasnaden in verstek tegen elkaar.

HVL verbinding

V-super verbinding

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is HVL-verbinding.jpg

HVL verbinding

Oud
Nieuw

De klant heeft ervoor gekozen om één vast raam te laten plaatsen. Het raam heeft een uitstekende isolatiewaarde, doordat het is voorzien van HR++ glas.

Ook het glas in de achterdeur is HR++

Zowel de voor- als achterdeur hebben een gelijk sluitende Knopcilinder.

Voorgevel in kunststof kozijnen
Kunststof kozijnen Dronten

Kunststof kozijnen Dronten

Ook in Dronten wisten deze klanten KME BOUW EN KOZIJNEN te vinden voor het vervangen van houten kozijnen naar kunststof kozijnen met HR++ glas.

Alle kozijnen en de grote schuifpui worden door KME BOUW EN KOZIJNEN in één keer geleverd.

Doordat er goed gekeken en uitgedacht wordt naar de volgorde waarin de kozijnen geplaatst worden, voorkomt KME onnodig sleepwerk. Dit is fysiek beter voor de timmermannen, bespaart tijd, maar zorgt er ook voor dat er minder kans is op het beschadigen van materiaal.

De oude kozijnen worden weggebroken en het materiaal wordt opgeruimd en afgevoerd door KME.

Binnenzijde oud
Buitenzijde oud

Binnenzijde nieuw
Schuifpui
Buitenzijde nieuw

De grote schuifpui zorgt veel natuurlijke lichtinval. De schuifpui is voorzien van een TPE afdichting. Deze benaming wordt gebruikt voor kunststoffen die bij kamertempratuur elastisch en bij verhitting thermoplastisch zijn. Door dit materiaal te gebruiken wordt er een veel hoger warmteoverdrachtscoëfficiënt verkregen en is de woning dus beter geïsoleerd.

Achterdeur oud
Achterdeur nieuw

Complete achtergevel

Ook aan de voorzijde van de woning is het oude houten kozijn vervangen voor een Aluplast® kunststof kozijn. Het kunststof kozijn aan de voorzijde van de woning is voorzien van twee ventilatieroosters.

Aluplast kozijnen zijn voorzien van een CE-keurmerk.  Dit keurmerk legt in heel Europa en onafhankelijk van het materiaal de voornaamste eigenschappen en vermogensklasses vast van ramen en buitendeuren. Het toont de overeenstemming van het product met de geldende Europese normen & richtlijnen aan.

buitenkant voorzijde woning
binnenkant voorzijde woning
Kunststof kozijnen Elburg

Kunststof kozijnen Elburg

Het aanschaffen van kunststof kozijnen brengt veel denkwerk met zich mee. Laat je alle kozijnen in één keer vervangen of begin je met een aantal kozijnen? Is de financiering haalbaar of zijn er mogelijkheden waar je nog niet aan gedacht hebt? Denk hierbij aan bijvoorbeeld aan de duurzaamheidslening vanuit gemeenten of subsidieregelingen van de overheid.

Naast al deze praktische vragen zijn er ook veel mogelijkheden in vormgeving. Voorbeelden hiervan zijn o.a.: keurstellingen, indelingen van de draaidelen, glastypen, hoekverbindingen etc.. KME BOUW EN KOZIJNEN neemt graag de opties en mogelijkheden met je door.

Maar of je nu kiest voor een compleet andere indeling van nieuwe kozijnen of je houdt zoveel mogelijk vast aan de oude indeling en kleurstelling, nieuwe kunststof kozijnen geven een huis altijd een frisse en strakke uitstraling.

Oude situatie
Kunststof kozijnen elburg
Nieuwe situatie

Stofvrij werken is in de bouw zeer lastig, maar KME BOUW EN KOZIJNEN vindt een nette werkomgeving belangrijk. Zoals te zien op de onderstaande foto’s wordt het uitbreken van de oude kozijnen zorgvuldig gedaan. Eerst wordt het glas zoveel mogelijk in zijn geheel verwijderd. Vervolgens worden de oude kozijnen ingezaagd en in delen uitgebroken. Ook staat de stofzuiger klaar om zoveel mogelijk rotzooi direct weg te halen. Indien gewenst voert KME BOUW EN KOZIJNEN het afvalmateriaal af.

De kunststof kozijnen zijn voorzien van HR++ glas. HR++ glas heeft een betere isolatiewaarde als dubbel glas. HR++ glas is dikker en anders dan bij dubbel glas is de spouw met edelgas gevuld. Bij dubbel glas is dit gevuld met lucht. Door het plaatsen van kunststof kozijnen met HR++ glas kunt u in aanmerking komen voor de duurzaamheidssubsidie van de overheid.

Ook kan KME BOUW EN KOZIJNEN insectenhorren leveren. Hierdoor kunnen draai-kiep ramen geopend worden, maar blijven de beestjes buiten.

insectenhor
kunststof kozijnen elburg

Kunststof kozijnen kunnen in allerlei maten en kleuren bestelt worden. Zo kunnen die kleine tochtige badkamerraampjes ook vervangen worden voor goed isolerende kozijnen. Deze klanten hadden zo’n klein badkamerraampje, maar deze zal geen tocht meer doorlaten nu er een kunststof kozijn met HR++ glas in zit.

HVL
Oude badkamerraam
V-super
Nieuwe badkamerraam
HVL verbinding

Bovenstaande foto’s van het badkamerraam laten ook goed het verschil tussen een HVL verbinding en een V-super verbinding zien.

Bij HVL zit de naad recht en bij V-super is deze in verstek.

V-super verbinding

kunststof kozijnen elburg
Binnen aanzicht achterzijde
Binnen aanzicht achterzijde

Kunststof kozijnen Nunspeet

Kunststof kozijnen Nunspeet

KME BOUW EN KOZIJNEN mocht in Nunspeet deze eengezinswoning, uit de jaren 80, voorzien van kunststof kozijnen en een nieuwe voordeur.

De houten kozijnen en voordeur van deze woning waren nog voorzien van enkel glas en verouderde ventilatieroosters.

De isolatiemogelijkheden van deze woning werden niet optimaal benut. Niet alleen komt er in de winter meer koude lucht naar binnen, maar ook komt er in de zomer meer warmte het huis in.

Met de zomer in aantocht niet een vooruitzicht waar deze klanten op zaten te wachten. Zij schakelde KME in om nieuwe, goed isolerende, kunststof kozijnen te plaatsen.

Oude kozijnen en voordeur

KME BOUW EN KOZIJNEN heeft veiligheid hoog in het vaandel staan en werkt op hoogte uitsluitend met het gebruik van een steiger. Kozijnen die naar boven moeten zijn voorzien van HR++ glas en kunnen behoorlijk zwaar zijn. Wanneer een timmerman gebruik maakt van enkel een ladder vormt dit een onnodig risico voor zowel de timmerman als het product. Uiteraard is een ladder veel minder stabiel dan een steiger.

Oud (hout, enkel glas)
Nieuw (kunststof, HR++ glas)

Geheel naar wens van de klant zijn de draaidelen van de ramen in dezelfde kleurcombinatie over genomen. Zij hebben gekozen voor een houtnerf wit kozijn met antraciet gekleurde draaidelen. De draaidelen zijn vervangen van openslaand, naar draai-kiep.

De binnenzijde heeft een glad witte afwerking

Het schuine zolderraam, aan de zijkant van de woning, wordt vervangen door een vierkant draai-kiep raam. Boven het raam wordt Trespa bevestigd. Dit materiaal is sterk, weersbestendig en onderhoudsarm. Ook is achter het Trespa extra isolatiemateriaal gemaakt en is de binnenzijde met mdf afgetimmerd.

Buitenzijde
Binnenzijde

De deur is voorzien van een EKO-line paneel. Er is keuze uit meer dan 100 modellen/kleuren.

Bent u benieuwd naar de andere modellen van EKO-line? Klik hier voor het downloaden van de catalogus.

Deze klanten hebben gekozen voor een antraciet deur met melkglas. De boog in het glas geeft een speels effect aan de deur. Tevens is de deur voorzien van veiligheidsbeslag en heeft een SKG keurmerk.

SKG staat voor Stichting Kwaliteit Gevelbouw en is een onafhankelijke instantie die hang- en sluitwerk test op sterkte en duurzaamheid.

Via uw computer een deur vormgeven en in 3D van alle kanten bekijken? Dat kan! Via: KME BOUW EN KOZIJNEN (com.nl).

Hier vindt u diverse modellen voordeuren, kunt u de kleur aanpassen en via de AR knop een QR code maken waarbij de deur direct naar uw telefoon gestuurd wordt.