Renovatie Apeldoorn

Renovatie Apeldoorn

Bij dit prachtige herenhuis te Apeldoorn, heeft KME BOUW EN KOZIJNEN renovatiewerkzaamheden mogen uitvoeren.

De foto laat duidelijk zien dat de boeien en windveren toe waren aan vervanging

Om de vorm van de oude boei te behouden moet deze door ambachtelijk zaag- en vreeswerk in het nieuwe materiaal gerealiseerd worden. Dit is een arbeidsintensieve klus, maar zo behoudt het herenhuis wel haar karakteristieke uitstraling.

Aan zowel de voor- als achterzijde is op de nok van de woning lood geplaatst. Dit zorgt ervoor dat er geen regenwater tussen de naden van het houtwerk terecht kan komen.

Voorkant van de woning
Achterkant van de woning

De boeien en windveren van het bakhuisje zijn ook direct onder handen genomen door KME BOUW EN KOZIJNEN. Ook deze boeien zijn volledig vernieuwd en in dezelfde stijl als het herenhuis aangebracht.

Als de schilder langs geweest is, kunnen de bewoners weer jaren genieten van hun prachtig gerenoveerde woning.

Traprenovatie Oldebroek

Traprenovatie Oldebroek

KME BOUW EN KOZIJNEN heeft van deze saaie trap een echte blikvanger weten te maken door het uitvoeren van een traprenovatie. De klanten kozen voor een renovatie door middel van pvc, zodat de vloer van de gang overloopt in de trap. In de traptreden zijn antislip strips verwerkt.

De klanten hebben de stootborden zwart geverfd, zodat deze matchen met de kleur van de deuren en plinten in de woning.

Renovatie  Apeldoorn

Renovatie Apeldoorn

KME Timmerwerken mocht in Apeldoorn een prachtige renovatie klus uitvoeren. De zinken goten, boeien en windveren zijn volledig vernieuwd. De goot is afgewerkt met red cedar hout. Deze houtsoort heeft een duurzaamheidsklasse 2 en gaat met gemak 20 tot 25 jaar mee. Bij de authentieke dakkapel en de aanbouw is al het lood vervangen.

Naast de werkzaamheden buiten, heeft KME ook nog een trap in de schuur geplaatst. De oude trap had zijn beste tijd wel gehad en zat niet op de gewenste plek.