Inbouwkast Kampen

Inbouwkast Kampen

In Kampen hebben klanten KME BOUW EN KOZIJNEN weten te vinden om een inbouwkast op maat te realiseren. Op deze zolder wordt de wasmachine en warmtewisselaar netjes weggewerkt. Tevens wordt er een grote kastruimte gemaakt met schuifdeuren.

Oude situatie

Allereerst wordt de verdeling van de kast bepaald. Op de onderstaande foto is de basis opgebouwd voor het gedeelte waar schuifdeuren geplaatst zullen worden. De basis is opgebouwd uit regelwerk en mdf platen van 18 mm dik.

De wasmachine zal weggewerkt worden achter openslaande deuren. Omdat de kast maatwerk betreft, moeten ook de deuren door KME BOUW EN KOZIJNEN gemaakt worden.

De deuren worden voorzien van meubelscharnieren met een soft-close functie. De gaten voor de scharnieren worden d.m.v. een boormal uitgeboord, waarna de scharnieren kunnen worden bevestigd aan de deur.

Meubelscharnieren

Achter de openslaande deuren is de opbergruimte optimaal benut, doordat er boven en naast de wasmachine nog legplanken gemaakt zijn.

Naast de wasmachine staat de warmtewisselaar. Deze wordt achter schuifdeuren geplaatst. Zo is er gemakkelijk toegang tot de warmtewisselaar voor onderhoud etc., maar lijkt ook deze netjes te zijn ´opgeruimd´. In de overige kastruimte worden wederom legplanken geplaatst. De schuifdeuren rollen soepel dankzij een ´Storemax´ schuifrail.

schuifdeuren

De openslaande deuren zijn verder naar achteren geplaatst ten opzichte van de schuifdeuren. Hier is bewust voor gekozen om voldoende ruimte te houden bij de trapopgang.

De klant werkt de kast zelf af door deze in de gewenste kleur te schilderen en handgrepen naar eigen stijl te monteren.

Overkapping Zwolle

Overkapping Zwolle

Deze klanten hebben KME BOUW EN KOZIJNEN ingeschakeld om een overkapping op deze plek in de tuin te zetten. De ideeën en wensen zijn doorgesproken met de klanten en door middel van een samenwerking tussen KME BOUW EN KOZIJNEN en de klanten is deze overkapping gebouwd.
Douglas hout
De overkapping is gebouwd uit Douglas hout. Douglas hout is één van de hardste Europese houtsoorten en is duurzamer dan bijvoorbeeld vuren- en grenenhout. Douglas hout hoeft niet behandeld te worden, maar zal dan vergrijzen door weersomstandigheden. U kunt er ook voor kiezen om het hout te bewerken met een beits.

De Douglas staanders zijn bevestigd op schroefpoeren. De schroefpoeren zijn in beton gestort, dit zorgt voor de stevigheid van de overkapping. De afmeting van de schroefpoeren wordt uit de grondtegel geslepen en deze wordt netjes terug geplaatst.

De balklaag voor het dak rust op de voorbalk en aan de achterkant tegen de schuur, zo wordt het gewicht gelijkmatig verdeeld.

De Y-vormige constructie zorgt voor extra stevigheid.

EPDM dakbedekking
Het dak is opgebouwd uit halfhouts rabat. Dit betekent dat de planken beter op elkaar aansluiten door de verbinding. Het geheel wordt waterdicht gemaakt door een EPDM dakbedekking.

Om de overkapping een sfeervolle uitstraling te geven wordt er een zijwand van Douglas hout gemaakt en voor de schutting geplaatst.

overkapping

De overkapping is in 2 dagen volledig opgebouwd. Als de klanten de overkapping hebben ingericht kunnen zij gaan genieten van het mooie weer.

Saunaruimte

Saunaruimte

Voor deze bijzondere klus is de expertise van KME BOUW EN KOZIJNEN ingeschakeld. De klanten wilden graag een saunaruimte in de tuin creëren.

Zorgvuldig wordt de fundering uitgemeten en uitgezet. Het geheel berust op prefab betonpoeren. Het voordeel van deze poeren is dat het beton niet eerst uit hoeft te harden en dat er na plaatsing van de poeren dus direct kan worden begonnen met het opbouwen.

Fundering

De buitenzijde is voorzien van gelakte Douglas planken. Douglashout is harder dan bijvoorbeeld vuren of grenen hout en kan beter tegen weersinvloeden.

De binnenwanden zijn geïsoleerd en afgewerkt met grenen schroten. Deze manier van afwerken geeft het gevoel van een Finse sauna. Bij de opbouw is al rekening gehouden met de houtkachel die geplaatst gaat worden. De pijp van deze kachel loopt door het dak. Rondom het plaatsen van de pijp is er gebruik gemaakt van extra isolatiemateriaal en een fermacell plaat die brandwerend is.
Het dak zelf is afgewerkt met bitumen dakbedekking, wat uitermate geschikt is voor het afdekken van platte daken.
Finse sauna

In de luifel worden de gaten op gewenste afstand van elkaar gezaagd voor het aansluiten van de verlichting.

Kunststof schuifpui
Om zoveel mogelijk van een panoramisch uitzicht te kunnen genieten, is er een grote kunststof schuifpui geplaatst. Deze is voorzien van HR++ glas voor een goede isolatie. En door een slot in het deurbeslag is de sauna veilig af te sluiten.

Wij vinden het eindresultaat echt een plaatje geworden en hopen dat de klanten ontspannen van de sauna zullen genieten.

Inbouwkast Harderwijk

Inbouwkast Harderwijk

Deze standaard entree is door KME BOUW EN KOZIJNEN omgetoverd tot een bewonderenswaardige ruimte.

Voor veel opbergruimte heeft KME Timmerwerken een inbouwkast op maat gemaakt. De kast is te openen door middel van schuifdeuren. Deze rollen soepel dankzij de Storemax schuifrail.

Het lage kastje aan de zijkant heeft 2 legplanken binnenin en is afgewerkt met een eikenhouten blad. Dit hoekje kan sierlijk aangekleed worden met bijvoorbeeld een plant, maar is ook erg handig om als bankje te gebruiken om de schoenen aan te trekken.

maatwerk kastenwand

De dichte opdekdeur is vervangen door een industriële binnendeur met veel glas.

Hierdoor wordt de hal indirect betrokken bij de woonkamer.

industriële binnendeur
Veranda Amersfoort naar eigen ontwerp

Veranda Amersfoort naar eigen ontwerp

Sommige mensen weten precies wat ze willen. Zo wisten deze klanten uit Amersfoort precies hoe de veranda in hun achtertuin eruit moest komen te zien. Ze kwamen met de vraag voor realisatie bij de timmermannen van KME terecht en deze hebben hun best gedaan om de veranda zo goed mogelijk te laten aansluiten op alle wensen.

Voorbeeldtekening van de klant

Na een dag hard werken is de vorm van de veranda goed zichtbaar. De draagbalken rusten op poeren die in beton zijn gestort. Aan de achterzijde is een nieuwe tuindeur van Douglashout geplaatst. Deze wordt mooi opgenomen in de aankleding van de wanden.

De wanden zijn bekleed met zwarte Zweeds Rabat planken van Douglashout.

Het dak is afgewerkt met EPDM dakbedekking. Deze dakbedekking is naadloos, doordat deze wordt geplakt.

Het hekwerk geeft het geheel een huiselijke uitstraling.

Door de aankleding met meubels en planten, nodigt deze veranda uit om te genieten in de tuin.