Saunaruimte

Saunaruimte

Voor deze bijzondere klus is de expertise van KME BOUW EN KOZIJNEN ingeschakeld. De klanten wilden graag een saunaruimte in de tuin creëren.

Zorgvuldig wordt de fundering uitgemeten en uitgezet. Het geheel berust op prefab betonpoeren. Het voordeel van deze poeren is dat het beton niet eerst uit hoeft te harden en dat er na plaatsing van de poeren dus direct kan worden begonnen met het opbouwen.

Fundering

De buitenzijde is voorzien van gelakte Douglas planken. Douglashout is harder dan bijvoorbeeld vuren of grenen hout en kan beter tegen weersinvloeden.

De binnenwanden zijn geïsoleerd en afgewerkt met grenen schroten. Deze manier van afwerken geeft het gevoel van een Finse sauna. Bij de opbouw is al rekening gehouden met de houtkachel die geplaatst gaat worden. De pijp van deze kachel loopt door het dak. Rondom het plaatsen van de pijp is er gebruik gemaakt van extra isolatiemateriaal en een fermacell plaat die brandwerend is.
Het dak zelf is afgewerkt met bitumen dakbedekking, wat uitermate geschikt is voor het afdekken van platte daken.
Finse sauna

In de luifel worden de gaten op gewenste afstand van elkaar gezaagd voor het aansluiten van de verlichting.

Kunststof schuifpui
Om zoveel mogelijk van een panoramisch uitzicht te kunnen genieten, is er een grote kunststof schuifpui geplaatst. Deze is voorzien van HR++ glas voor een goede isolatie. En door een slot in het deurbeslag is de sauna veilig af te sluiten.

Wij vinden het eindresultaat echt een plaatje geworden en hopen dat de klanten ontspannen van de sauna zullen genieten.

Veranda Amersfoort naar eigen ontwerp

Veranda Amersfoort naar eigen ontwerp

Sommige mensen weten precies wat ze willen. Zo wisten deze klanten uit Amersfoort precies hoe de veranda in hun achtertuin eruit moest komen te zien. Ze kwamen met de vraag voor realisatie bij de timmermannen van KME terecht en deze hebben hun best gedaan om de veranda zo goed mogelijk te laten aansluiten op alle wensen.

Voorbeeldtekening van de klant

Na een dag hard werken is de vorm van de veranda goed zichtbaar. De draagbalken rusten op poeren die in beton zijn gestort. Aan de achterzijde is een nieuwe tuindeur van Douglashout geplaatst. Deze wordt mooi opgenomen in de aankleding van de wanden.

De wanden zijn bekleed met zwarte Zweeds Rabat planken van Douglashout.

Het dak is afgewerkt met EPDM dakbedekking. Deze dakbedekking is naadloos, doordat deze wordt geplakt.

Het hekwerk geeft het geheel een huiselijke uitstraling.

Door de aankleding met meubels en planten, nodigt deze veranda uit om te genieten in de tuin.

Veranda Wijhe

Veranda Wijhe

Deze tuin in Wijhe is weer een stukje mooier geworden, doordat de mannen van KME hier een veranda met schuur hebben mogen plaatsen. Het ontwerp is gemaakt door een tuinarchitect en a.d.h.v. tekeningen hebben de timmermannen deze veranda tot stand gebracht.

Het skelet van de veranda rust op poeren die zijn gestort in snel beton. Dit beton hard uit in slechts enkele uren, waardoor de bouw van de veranda niet stil komt te liggen.

De klant heeft gekozen om de veranda te laten bouwen van douglashout. De wanden zijn gemaakt van planken met een rhombusprofiel.

  • Rhombusprofiel

Op de tweede dag is de vorm van de veranda goed zichtbaar.

In de schuur is de voorbereiding voor elektriciteitsaansluitingen gedaan.

De deur van de schuur bevindt zich aan de achterzijde, wat de voorkant van de veranda een strakke aanblik geeft.

Het dak van de veranda is voorzien van EPDM dakbedekking. EPDM bestaat uit één geheel, waardoor er geen naden zijn die lekkage kunnen veroorzaken. Dit materiaal wordt op het dak gelijmd.

In slechts drie dagen tijd hebben de mannen van KME BOUW EN KOZIJNEN deze veranda, volledig naar de wensen van de klanten, kunnen realiseren.

Veranda Apeldoorn

Veranda Apeldoorn

Deze tuin heeft een totaal andere uitstraling gekregen, doordat de timmermannen van KME BOUW EN KOZIJNEN hier een veranda geplaatst hebben. Deze veranda is maar liefst negen meter breed en vier meter diep.

De palen van het skelet staan op een constructie van beton. Dit is voor aanvang van de bouw gestort en uitgehard.

Met grote precisie worden de balken geplaatst

Als het dak erop zit, begint de veranda zijn vorm te laten zien.

Voor een stoere uitstraling heeft de klant gekozen om de wanden te laten bekleden met zwart, Zweeds rabat. Tevens is er op de foto te zien dat er een opbergruimte binnen de veranda gecreëerd is.

Doordat er in de veranda gebruik is gemaakt van Douglas vlonderplanken valt het hoogteverschil in de tuin weg. Dit is niet alleen mooier, maar ook nog eens praktisch.

De veranda is gezet in slechts vijf dagen.

Zoals u kunt zien is deze al ingericht en helemaal klaar voor mooie zomeravonden.

Overkapping in Hall

Overkapping in Hall

Ook als het regent kunnen deze mensen genieten van hun tuin. Door het plaatsen van deze overkapping is er een gezellig, overdekte plek gecreëerd.

De overkapping is gemaakt van duurzaam Douglas hout. Deze houtsoort is ook terug te vinden tegen de muurzijde. Dit geeft een sfeervol, natuurlijk effect. Het dak is voorzien van Polycarbonaat platen die veel daglicht doorlaten. De regen die op het dak terecht komt, wordt afgevoerd door de geplaatste goot.

Wilt u weten wat er bij u mogelijk is? Neem Contact met ons op.

Op deze foto is te zien dat het dak van de overkapping gemaakt is van polycarbonaat platen. Deze laten veel natuurlijk licht door.