Overkapping Zwolle

Overkapping Zwolle

Deze klanten hebben KME BOUW EN KOZIJNEN ingeschakeld om een overkapping op deze plek in de tuin te zetten. De ideeën en wensen zijn doorgesproken met de klanten en door middel van een samenwerking tussen KME BOUW EN KOZIJNEN en de klanten is deze overkapping gebouwd.
Douglas hout
De overkapping is gebouwd uit Douglas hout. Douglas hout is één van de hardste Europese houtsoorten en is duurzamer dan bijvoorbeeld vuren- en grenenhout. Douglas hout hoeft niet behandeld te worden, maar zal dan vergrijzen door weersomstandigheden. U kunt er ook voor kiezen om het hout te bewerken met een beits.

De Douglas staanders zijn bevestigd op schroefpoeren. De schroefpoeren zijn in beton gestort, dit zorgt voor de stevigheid van de overkapping. De afmeting van de schroefpoeren wordt uit de grondtegel geslepen en deze wordt netjes terug geplaatst.

De balklaag voor het dak rust op de voorbalk en aan de achterkant tegen de schuur, zo wordt het gewicht gelijkmatig verdeeld.

De Y-vormige constructie zorgt voor extra stevigheid.

EPDM dakbedekking
Het dak is opgebouwd uit halfhouts rabat. Dit betekent dat de planken beter op elkaar aansluiten door de verbinding. Het geheel wordt waterdicht gemaakt door een EPDM dakbedekking.

Om de overkapping een sfeervolle uitstraling te geven wordt er een zijwand van Douglas hout gemaakt en voor de schutting geplaatst.

overkapping

De overkapping is in 2 dagen volledig opgebouwd. Als de klanten de overkapping hebben ingericht kunnen zij gaan genieten van het mooie weer.

Veranda Amersfoort naar eigen ontwerp

Veranda Amersfoort naar eigen ontwerp

Sommige mensen weten precies wat ze willen. Zo wisten deze klanten uit Amersfoort precies hoe de veranda in hun achtertuin eruit moest komen te zien. Ze kwamen met de vraag voor realisatie bij de timmermannen van KME terecht en deze hebben hun best gedaan om de veranda zo goed mogelijk te laten aansluiten op alle wensen.

Voorbeeldtekening van de klant

Na een dag hard werken is de vorm van de veranda goed zichtbaar. De draagbalken rusten op poeren die in beton zijn gestort. Aan de achterzijde is een nieuwe tuindeur van Douglashout geplaatst. Deze wordt mooi opgenomen in de aankleding van de wanden.

De wanden zijn bekleed met zwarte Zweeds Rabat planken van Douglashout.

Het dak is afgewerkt met EPDM dakbedekking. Deze dakbedekking is naadloos, doordat deze wordt geplakt.

Het hekwerk geeft het geheel een huiselijke uitstraling.

Door de aankleding met meubels en planten, nodigt deze veranda uit om te genieten in de tuin.

Veranda Wijhe

Veranda Wijhe

Deze tuin in Wijhe is weer een stukje mooier geworden, doordat de mannen van KME hier een veranda met schuur hebben mogen plaatsen. Het ontwerp is gemaakt door een tuinarchitect en a.d.h.v. tekeningen hebben de timmermannen deze veranda tot stand gebracht.

Het skelet van de veranda rust op poeren die zijn gestort in snel beton. Dit beton hard uit in slechts enkele uren, waardoor de bouw van de veranda niet stil komt te liggen.

De klant heeft gekozen om de veranda te laten bouwen van douglashout. De wanden zijn gemaakt van planken met een rhombusprofiel.

  • Rhombusprofiel

Op de tweede dag is de vorm van de veranda goed zichtbaar.

In de schuur is de voorbereiding voor elektriciteitsaansluitingen gedaan.

De deur van de schuur bevindt zich aan de achterzijde, wat de voorkant van de veranda een strakke aanblik geeft.

Het dak van de veranda is voorzien van EPDM dakbedekking. EPDM bestaat uit één geheel, waardoor er geen naden zijn die lekkage kunnen veroorzaken. Dit materiaal wordt op het dak gelijmd.

In slechts drie dagen tijd hebben de mannen van KME BOUW EN KOZIJNEN deze veranda, volledig naar de wensen van de klanten, kunnen realiseren.