Saunaruimte

Saunaruimte

Voor deze bijzondere klus is de expertise van KME BOUW EN KOZIJNEN ingeschakeld. De klanten wilden graag een saunaruimte in de tuin creëren.

Zorgvuldig wordt de fundering uitgemeten en uitgezet. Het geheel berust op prefab betonpoeren. Het voordeel van deze poeren is dat het beton niet eerst uit hoeft te harden en dat er na plaatsing van de poeren dus direct kan worden begonnen met het opbouwen.

Fundering

De buitenzijde is voorzien van gelakte Douglas planken. Douglashout is harder dan bijvoorbeeld vuren of grenen hout en kan beter tegen weersinvloeden.

De binnenwanden zijn geïsoleerd en afgewerkt met grenen schroten. Deze manier van afwerken geeft het gevoel van een Finse sauna. Bij de opbouw is al rekening gehouden met de houtkachel die geplaatst gaat worden. De pijp van deze kachel loopt door het dak. Rondom het plaatsen van de pijp is er gebruik gemaakt van extra isolatiemateriaal en een fermacell plaat die brandwerend is.
Het dak zelf is afgewerkt met bitumen dakbedekking, wat uitermate geschikt is voor het afdekken van platte daken.
Finse sauna

In de luifel worden de gaten op gewenste afstand van elkaar gezaagd voor het aansluiten van de verlichting.

Kunststof schuifpui
Om zoveel mogelijk van een panoramisch uitzicht te kunnen genieten, is er een grote kunststof schuifpui geplaatst. Deze is voorzien van HR++ glas voor een goede isolatie. En door een slot in het deurbeslag is de sauna veilig af te sluiten.

Wij vinden het eindresultaat echt een plaatje geworden en hopen dat de klanten ontspannen van de sauna zullen genieten.