Dakrenovatie met dakkapellen Zwolle

Dakrenovatie met dakkapellen Zwolle

In Zwolle aan de Tjariet, mocht KME in samenwerking met van Wette dakkapellen, twee dakkapellen plaatsen. Ook zijn hier kunststof kozijnen gezet en alle dakpannen vernieuwd.

Om veilig op hoogte te kunnen werken, maakt KME BOUW EN KOZIJNEN gebruik van een steiger.

Alle oude dakpannen worden van het dak gehaald en afgevoerd door KME.

Als de gaten in het dak gemaakt zijn, worden de dakkappellen met een kraan op het dak gehesen. Doordat de dakkapellen geprefabriceerd zijn, kunnen zij in één dag geplaatst worden en is het dak direct weersbestendig.

Na het plaatsen van de dakkapellen worden er nieuwe panlatten en dampdoorlatende folie aangebracht. daarna wordt het dak vol gelegd met nieuwe dakpannen.

De nieuwe dakpannen hebben een betere water afstotende werking dan de oude dakpannen. De oude dakpannen waren na 35 jaar aan vervanging toe omdat deze poreus waren geworden . Hierdoor kunnen lekkages en andere vochtproblemen ontstaan.

Het is van belang dat de dakpannen op de juiste manier gelegd worden. Dan sluiten ze naadloos op elkaar aan en is het dak echt waterdicht.

Het oude dakraam wordt gelijk door KME vervangen voor een nieuw kantelraam van Keylite.

Meer weten over de dakramen van Keylite? Klik hier

Aan de zijgevel van de woning heeft KME nieuwe kunststof kozijnen geplaatst. De kozijnen zijn voorzien van een rolluik met solar systeem. Dit is gebruiksvriendelijk en snel te monteren, zonder dat er door de muur geboord hoeft te worden.

Zolderverbouwing met dakkapel

Zolderverbouwing met dakkapel

Via KME BOUW EN KOZIJNEN hebben deze klanten een dakkapel op de zolderverdieping laten plaatsen. Tevens hebben zij de complete zolder laten verbouwen tot 2 afgewerkte kamers.

Uiteraard wordt het afval netjes afgevoerd door KME Timmerwerken.

Aan de achterzijde van de woning wordt het gat gemaakt, om de prefab dakkapel te plaatsen. De dakkapel wordt met een kraan op het dak gehesen. Doordat de dakkapel geprefabriceerd is, kan hij in één dag geplaatst worden en is het dak direct weersbestendig.

Het plaatsen van een dakkapel aan de achterzijde van een woning kan in veel gevallen vergunningsvrij.
Deze dakkapel is naar wens van de klant voorzien van rolluiken, draaikiep ramen, ventilatieroosters en insectenhorren.

De wanden zijn opgebouwd met houtenstaanders. Tegen de houtenstaanders zijn OSB platen gemaakt met daartussen isolatie. OSB is geluiddempend en maakt de wanden extra stevig. Het is dus mogelijk iets aan de wanden te monteren.

Kabels voor elektriciteit worden in het plafond, achter de gipsplaten weggewerkt. En de spots, die zijn te bedienen op afstand, worden op de gewenste plekken geplaatst.

Ook zijn er in de wanden extra dubbele stopcontacten gezet.

Overloop
Zoldertrap
Opklapbare zoldertrap
Opbergruimte

In de nok van het dak is een opbergruimte gecreëerd die door middel van een opklapbare zoldertrap te bereiken is. De Keylite zoldertrappen hebben een brandwerendheid van 30 minuten en zijn netjes afgewerkt met antikras beschermdoppen aan de onderkant.

Kamer 1

Alle wanden zijn afgewerkt met gipsplaten deze worden gestuukt en kunnen daarna geschilderd of behangen worden.

Het dakraam is van de achterzijde verplaatst naar de voorzijde, waardoor er ook in deze ruimte veel natuurlijke lichtinval aanwezig is.

Kamer 2